Business Scan

De business scan is de eerste stap in de Sales Design Sprint. We zoomen hierbij in op de interne organisatie en structuur van de sales van jouw bedrijf. Fundamentele informatie voor het vormen van het optimalisatieplan.

Jouw salesorganisatie onder het vergrootglas

De business scan is de nulmeting, het raamwerk waarmee we jouw salesproces naar een hoger niveau brengen.

Zonder inzicht in het huidige salesproces is het onmogelijk om te ontdekken hoe, waar en waarom bepaalde onderdelen beter kunnen. Tijdens de business scan richten we ons op de interne zaken van het proces. Simpel gezegd gaan we aan de hand van interviews en checklists jouw salesorganisatie grondig onderzoeken. Hierdoor krijgen wij inzicht in:

  • Hoe jouw salesorganisatie is opgebouwd;
  • Wat de huidige salesstructuur is;
  • Hoe de samenwerking is tussen sales en andere takken van het bedrijf;
  • Wat de rolverdeling is binnen jouw salesteam.

Het doel van de business scan is het ontdekken van bottleneck binnenin de organisatie. Het is de eerste stap naar het verbeterplan van de Sales Design Sprint.

Meer weten over onze diensten?

Download de whitepaper en ontvang deze direct in je inbox!

De business scan levert inzicht in:

De organisatiestructuur

Hoe organiseer je jouw verkoop om maximale omzet en marges te behalen? Werk je met een binnen- en buitenverkoopteam? Een hybride versie hiervan? 

Rolverdeling salesmedewerkers

Zijn jouw verkopers verantwoordelijk voor iedere stap in het salesproces? Wij geloven dat salesmedewerkers effectiever zijn wanneer zij worden toegewezen aan de taak die het meest in lijn ligt met zijn sterke punten/kwaliteiten.

Samenwerking binnen organisatie

In de business scan kijken we naar de rol van sales ten opzichte van de rest van de organisatie. Een belangrijke vraag hierbij is: hoe is de samenwerking ingericht met het marketingteam?

Trotse partners aan het woord

“De belangrijkste ‘win’ die Sales Architects heeft behaald voor ons is het neerzetten van een vastomlijnd proces. Hierdoor hebben wij intern een vaste manier van werken gekregen en stellen we onszelf niet meer de vraag: ‘hoe pakken we dit aan?’.”

Symax

“Sales Architects heeft ervoor gezorgd dat wij sneller, slimmer en meer gefocust onze business doen. Met nieuwe salesproces hebben we een belangrijke stap gezet naar onze groei- en omzetdoelstellingen.”

Maas & Hagoort

Kennismakingsgesprek

De Business Scan is een onderdeel van onze Sales Design Sprint. Wil je sparren over de uitdaging binnen jouw salesproces? Vraag een kennismakingsgesprek aan.