Marktanalyse

Hoe verhoudt jouw dienst en product zich ten opzichte van concurrenten in de markt? Wat is de perceptie van het bedrijf in het hoofd van de doelgroep? Hieruit volgt een onderscheidende propositie waarmee je jouw merk sterker in de markt zet.

Hoe sterk is jouw marktpositie eigenlijk?

Wat is de perceptie in de markt van jouw producten of diensten ten opzichte van concurrenten? Hoe kun jij klanten nóg beter helpen?

Met een gedegen marktanalyse leggen wij de basis voor het verbeteren van jouw salesproces. Ongeacht welke doelgroep of markt je wilt bereiken; je moet weten wat er speelt en wat jouw huidige positie in de markt is. Marktanalyse leidt tot bruikbare en realistische doelen die passen bij de behoeften van je klanten. Daarnaast ontdek je waar de kansen liggen in de markt en waar je op dit moment de fout in gaat. Bijvoorbeeld: sommige B2B bedrijven richten zich op een te groot speelveld. Voor deze bedrijven is het beter om een nichemarkt te kiezen waarin zij een sterke marktpositie kunnen verwerven.

Marktanalyse is een continu proces. Het houdt niet op zodra je klaar bent met onderzoeken. Hou dus altijd de vinger aan de pols bij jouw klanten en doelmarkt. Identificeer behoeften en speel in op marktontwikkelingen.

Meer weten over onze diensten?

Download de whitepaper en ontvang deze direct in je inbox!

De marktanalyse levert inzicht in:

De Markt

In welke markt bevindt jouw organisatie zich? Sluit jouw aanbod aan op de behoeften van de doelgroep binnen deze markt? Verder kijken we ook naar de ontwikkelingen binnen de markt.

Huidige positionering

Een belangrijk punt is inzicht in de huidige positionering van jouw organisatie. Hoe ziet de markt jouw bedrijf? En is dit daadwerkelijk het ‘imago’ dat je wilt hebben?

Gewenste positionering

Op basis van de marktanalyse kijken we naar de ideale positionering, de gewenste perceptie in het hoofd van de klant. Wellicht komt de huidige positionering als overeen met deze. Zo niet, dan nemen we dat mee in het verbeterplan. 

Trotse partners aan het woord

“De belangrijkste ‘win’ die Sales Architects heeft behaald voor ons is het neerzetten van een vastomlijnd proces. Hierdoor hebben wij intern een vaste manier van werken gekregen en stellen we onszelf niet meer de vraag: ‘hoe pakken we dit aan?’.”

Symax

“Sales Architects heeft ervoor gezorgd dat wij sneller, slimmer en meer gefocust onze business doen. Met nieuwe salesproces hebben we een belangrijke stap gezet naar onze groei- en omzetdoelstellingen.”

Maas & Hagoort

Sales Design Sprint

De marktanalyse is een onderdeel van onze Sales Design Sprint. In deze sprint gaan wij in 3 weken aan de slag met de belangrijkste stappen richting een volledig geïmplementeerd nieuw salesproces.