Vacature: Inside Sales Specialist

Bij Sales Architects zorgen we, met een gestructureerde methodiek, voor een schaalbaar salesproces bij onze B2B-werkende opdrachtgevers. Met aandacht voor positionering, marketing, rollen, proces en KPI-ritme. We zetten een fundering neer voor de lange termijn en realiseren voorspelbare groei. Leer de geheimen kennen van onze slimme, vernieuwende en succesvolle aanpak en help deze te implementeren bij onze klanten.

Wat ons onderscheidt:

We zijn een jong bedrijf (2018) en vól energie. Met z’n zessen zijn de lijntjes ultrakort en delen we volop successen, ideeën en plezier. Bovendien zijn we erg betrokken bij onze relaties waar we salesprocessen professionaliseren, meetbaar en slimmer maken.

De authenticiteit van een opdrachtgever vinden we belangrijk. We gebruiken daarom dat wat nu al werkt binnen een organisatie als startpunt. Daaraan voegen wij onze methodische aanpak (waaronder Theory of Constraints en Predictable Revenue), ervaring, professionele kennis én liefde voor het salesvak toe. Kwaliteit staat bij ons voorop. Bovendien zijn we in staat om in korte tijd tot de kern van het probleem te komen en verdiepen we ons oprecht in de opdrachtgever en zijn of haar omgeving.

Bij de klant:

Eén onderwerp kenmerkt de situatie van nagenoeg al onze klanten: het ontbreken van een efficiënt en schaalbaar salesproces. Met onze methodes hebben wij vele bedrijven winstgevender en efficiënter gemaakt en er gaan nog velen volgen. Ons doel is om een traject te starten bij een klant waarbij we binnen afzienbare tijd de oplossing kunnen implementeren. Hier is snelheid voor nodig. Het werven van een nieuwe collega duurt al gauw 4 maanden en die tijd willen wij besparen.

Daarom zoeken wij collega’s die een kick krijgen van nieuw: nieuwe processen, nieuwe werkomgeving, nieuwe processen en vooral nieuwe resultaten! Jij bent degene die naast de projectmanager de implementatie van de werkstructuur voor Inside Sales gaat opzetten bij onze klanten. Is het project ten einde en is de nieuwe afdeling volledig getraind en operationeel, dan stap je over naar de volgende klant. Divers, uitdagend en bovenal afwisselend! Buiten de projecten om, werk je samen met je Sales Architects collega’s om te ondersteunen op lopende projecten. Omdat wij een groeiend bedrijf zijn is er altijd werk aan de winkel. Want groeien is onze ambitie!

DOEL & POSITIE (bij de klant)

De focus van de Inside Sales specialist ligt op het verhogen van de omzet door middel van het creëren van verkoopkansen voor de buitendienst en het zelf sluiten van verkopen, zowel bij nieuwe als bestaande klanten. Dit wordt gerealiseerd door leads veelal telefonisch te kwalificeren en proactief te zoeken naar verkoopkansen.

VERANTWOORDELIJK

Als Inside Sales Specialist heb je verschillende verantwoordelijkheden, door het hele proces van de klant heen:

Het kwalificeren van leads, deze ontwikkelen en klaarstomen voor verkoop, waarbij je nauw samenwerkt met marketing.
Het telefonisch inventariseren van de huidige situatie bij klanten en prospects met als doel ze op te leiden over de oplossingen van het bedrijf.
Het aanleveren van gekwalificeerde verkoopkansen aan de buitendiensten medewerkers.
Zelfstandig opvolgen van verkoopkansen en onderhouden van bestaande klanten.
De verkoopconversie en de gemiddelde waarde van elke verkoop optimaliseren.
Het aannemen van een adviserende rol voor jouw collega’s bij de buitendienst.
Het analyseren van het contractverloop bij bestaande klanten om het proces te kunnen verbeteren.
Het proactief delen van rapportages en contractverloop met klanten om zo omloopsnelheid te verhogen.
Contactmomenten overzichtelijk houden door te administreren in het CRM systeem.

RESULTAATGEBIEDEN & TAKEN

Resultaatgebied 1: Kwantiteit: Aanleveren van juiste hoeveelheid gekwalificeerde leads aan de buitendienst

Kerntaak 1: Contacten (per telefoon, mail en chat) van (potentiële) klanten en deze overtuigen van de oplossing van het bedrijf. Na kwalificatie draag je deze op het juiste moment door aan de Accountmanager
Kerntaak 2: Je administreert contacten accuraat

Resultaatgebied 2: Kwaliteit: Aanleveren van kwalitatieve leads aan de buitendienst. Je bewaakt de kwaliteit van de door jou aangeleverde leads door:

Kerntaak 1: De conversie naar verkoop te meten en deze informatie bij de Accountmanager op te halen
Kerntaak 2: De doorlooptijd van de verkoopcyclus te bewaken

Resultaatgebied 3: Kwaliteit: Verkopen aan klanten binnen Inside Sales segment

Kerntaak 1: Je bent verantwoordelijk voor het verkopen aan nieuwe en bestaande klanten binnen jouw segment
Kerntaak 2: Hierin bewaak je je sales funnel en is je doel de conversie, gemiddelde orderwaarde en share of wallet zo hoog mogelijk te houden en de doorlooptijd van de verkoop cyclus zo kort mogelijk te houden.

Resultaatgebied 4: Kwaliteit: Verkoop cyclus continu verbeteren door middel van analyses

Kerntaak 1: Je geeft feedback aan marketing over de kwaliteit van marketing leads en over de resultaten uit het opvolgen van leads
Kerntaak 2: Je haalt resultaten op bij Accountmanagers over de voortgang van de door jou aangeleverde leads

PROFIEL

Communicatief vaardig
HBO werk en denkniveau
Klantvriendelijk en in staat om iemand aan de hand mee te nemen in een verhaal
Verantwoordelijkheidsgevoel
Je houdt van de dynamiek van een veranderende (werk)omgeving
Georganiseerd en gestructureerd
Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift, andere talen zijn een pré
Je bent creatief en denkt in oplossingen
Je hebt ambitie om jezelf te ontwikkelen binnen het bedrijf

COMPETENTIES

Commercieel:

Je bent alert op nieuwe kansen en mogelijkheden in de markt waarin wij ons bevinden. Je bent niet bang om het gesprek aan te gaan met een mogelijke nieuwe klant en draagt bij aan het opbouwen van een goede relatie met bestaande klanten. Jij kunt inspelen op de behoefte van onze klanten en investeert in het leren kennen van de markt, waardoor je ons als bedrijf goed kunt helpen positioneren. Je bent een meedenker en focust op goede oplossingen.

Samenwerken:

Je bent deel van een team, van zowel Sales Architects als van onze klant(en). Als Inside Sales specialist maak je hier gebruik van. Je weet aan te kloppen bij de juiste mensen voor hulp maar staat ook klaar voor jouw collega’s. Je werkt naar een gezamenlijk doel en kent het gevoel van echte teamspirit.

Resultaatgericht:

Jij bent gericht op resultaat en niet bang om met normen of targets te werken. Binnen Inside Sales draag je bij aan het behalen van servicelevel agreements doelstellingen op het gebied van productiviteit op persoonlijk- en teamniveau.

Dynamisch:

Jij kan tegen verandering en snelle groei. Je staat open voor het toevoegen van nieuwe stappen aan jouw werkwijze wanneer dit nodig is.

MEETBARE TARGETS

Aantal gekwalificeerde potentiele klanten
Aantal sales ready klanten
Aantal deals gesloten
Conversie van nieuwe klanten
Doorlooptijd salescycle
Aantal eerste contactmomenten(telefonisch/mail) met (potentiele) klant

Wat kun je van ons verwachten?

  • Een uitdagende functie waarbij je een kijkje in de keuken kan nemen bij diverse bedrijven
  • Veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om je eigen werk en tijd zelf in te delen
  • Een informele werksfeer met een gezellig team (en borrels!)
  • Een marktconform salaris

Match?

Herken jij jezelf in dit profiel? Mail dan je CV en een begeleidende brief waarin jij toelicht waarom jij graag je carrière bij ons zou willen doorbrengen naar [email protected].

Vragen of meer informatie? 

Bel mij, Jacob Schermers (oprichter en eigenaar), op 033258 50 70.